Skip to content
Wie zijn we?

Leon Jansen

In, op en onder water; dat is waar ik het liefste mijn tijd doorbreng. Water geeft me rust en de tijd om alleen met mezelf te zijn zonder afleiding van buitenaf. Actief mediteren noem ik het. Jezelf uitnodigen en uitdagen om dieper te gaan zowel mentaal als fysiek. In 2015 ben ik in aanraking gekomen met freediven, en was meteen verkocht. Ik heb mijn instructeurs opleidingen gedaan bij 12-voudig wereldkampioen Carlos Coste voor AIDA, en PADI. Ik heb meegedaan aan verschillende competities, in het zwembad en in de diepte. Mijn equalization instructeurs opleiding heb ik gedaan bij Moving Limits van Federico Mana en Giovanni Bianco wat nu SHARE heet. Ondertussen blijf ik bezig met me te verdiepen in alle aspecten die bij het freediven komen kijken.

Marloes Kronenburg

Als klein meisje was ik al gek op water en met name onder water zijn. In het water kon je me dan ook vaak vinden. Ik was al bekend met persluchtduiken toen ik in 2018 het freediven ontdekte. Ik was meteen verkocht! Ik heb me laten opleiden tot PADI en AIDA instructeur en train zelf, naast het lesgeven ook regelmatig. Ik doe daarnaast aan competities mee en heb in 2019 een nationaal record behaald in de discipline DYNB. In 2022 heb ik het NK freediven gewonnen, met 3 gouden medailles in de disciplines STA, DYNB en DNF. Naast freedive instructeur ben ik ook psycholoog. Freediven is een mentale sport, dus mijn kennis als psycholoog kan ik optimaal inzetten tijdens het lesgeven. Daarnaast integreer ik yoga en mindfulness in onze freedive opleidingen om onze studenten een zo'n compleet mogelijk pakket van kennis en vaardigheden mee te geven.

Hugo Lampe

Mijn passie en werk heb ik kunnen combineren met freediving, ik ben dus vaak onderwater te vinden ergens in de wereld; van Bonaire tot Vinkeveen, aangezien ik ook geloof in koud water therapie van Wim Hof. De rust en kalmte die ik onderwater ervaar, zorgt voor een lichamelijke en geestelijke reset voor de rest van de dag. Ook ik ben opgeleid door 12-voudig wereld kampioen Carlos Coste en help Marloes en Leon graag met het geven van master en instructeur opleidingen voor zowel PADI als AIDA. Let's get high on your own supply.

Sander van Bokhoven

Van kinds af aan word ik al aangetrokken door water. Op vakanties naar Frankrijk struinde ik de rotsen op het strand af en lag ik uren met snorkel en vinnen in de zee op zoek naar van alles en nog wat. Alles wat er rondom en onder water leeft vind ik fascinerend. Het halen van een duikbrevet was daarom vanzelfsprekend, want als duiker gaat deze wereld pas echt voor je open. In 2004 kwam ik in aanraking met freediven. Duiken zonder apparatuur. Alleen ik met een duikbril, vinnen en één hap lucht. Opnieuw ging er een wereld voor mij open. Dit keer mijn innerlijke wereld. Ik leerde beter ademhalen en technieken om rust te vinden om zo zuiniger om te gaan met mijn één hap lucht. De daaropvolgende jaren heb ik mij verdiept in alles wat freediven te bieden heeft. En sinds 2018 leer ik dit anderen als freedive instructeur. In 2019 heb ik samen met 4 Nederlandse freedivers meegedaan aan de AIDA wereldkampioenschappen in Nice. Met meer dan 130 freedivers uit alle uithoeken van de wereld hebben we weken lang getraind en wedstrijden in diepduiken gedaan. Daar heb ik veel contacten en mooie herinneringen aan overgehouden. En niet te vergeten het afstruinen van een koraalrif in Curaçao als freediver.

Jeffrey Habets

Begonnen met de PADI opleiding in Nederland heb ik mijn kennis en vaardigheden verder uitgebreid tot PADI master freediver en ook de overstap gemaakt naar AIDA 4* en uiteindelijk Molchanovs Wave 3 omdat ik zoveel mogelijk wilde weten over alle aspecten van het freediven. Molchanovs spreekt me onder andere erg aan vanwege de focus op innerlijke/psychologische aspecten en de trainingscommunity. Dat was voor mij dan ook reden om de Molchanovs W2I Instructeur opleiding te doen (bij 12-voudig wereldrecordhouder Carlos Coste) om zo zelf ook anderen te kunnen helpen hun eerste stappen in deze bijzondere sport te zetten. Mijn motto: Relax, rustig aan, wees geduldig - Tranquilo!

Back To Top